Το asalato, γνωστό και ως aslatua ή kashaka, είναι ένα παραδοσιακό κρουστό όργανο χεριών της Δυτικής Αφρικής που θα ξετρελαθείς και θα λατρέψεις από το πρώτο shake!

Είναι σχετικά απλό να παιχτεί, αλλά μπορεί να δημιουργήσει ένα ευρύ φάσμα ήχων και να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει ρυθμό, ενέργεια και χρώμα.

Είναι επίσης ένα εργαλείο ανάπτυξης δεξιοτήτων που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της επιδεξιότητας, της αμφιδεξιότητας, του συγχρονισμού του ημισφαιρικού εγκεφάλου (hemispheric synchronization) και της ικανότητας πολλαπλών εργασιών (multitask).

Μπορεί να χτίσει μυϊκή μάζα και να βελτιώσει την ευλυγισία στα χέρια, τους ώμους και το στήθος.

Θεωρείται ακόμη και ένα εργαλείο διαλογισμού που μπορεί να προάγει τη χαλάρωση και να μειώσει τα επίπεδα του στρες. (wiki)

Το προσθέσαμε στις συλλογές με τα Other Cool Toys στο Yo-Yo.gr

Ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφορετικές τεχνικές για να δημιουργήσει διαφορετικούς ήχους, όπως το να χτυπάει τις μπάλες μεταξύ τους, να τις περιστρέφει γρήγορα γύρω από το χέρι του ή να τις κουνάει (shake).

Με την εξάσκηση μπορεί να μάθει να παίζει asalato με διαφορετικούς τρόπους και να δημιουργεί από απλά μέχρι και πολύ εντυπωσιακά μουσικά Πολυρυθμικά μοτίβα.

Μπορεί να παίζει Asalato covers:

Με παρέα:

Σε Διαγωνισμούς όπως στο World ASALATO Online Battle 2023:


Asalato για αρχάριους

[ Names and descriptions of ASALATO’s basic techniques ] by PANMAN

Μάθε τα βασικά στο Asalato από τον Master Panman (Υπότιτλοι στα Αγγλικά)

Basic Asalato Series by Asalato Singapore στο Youtube (Αγγλικά)

Rhythm Lessons Playlist στο Youtube (Κορεάτικα)