Οι άνθρωποι ξοδεύουν όλο και περισσότερο χρόνο στα social media. Σύμφωνα με μια μελέτη της Statista, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ξοδεύουν κατά μέσο όρο 2 ώρες και 30 λεπτά στα social media κάθε μέρα ενώ στην Αμερική φτάνει τις 5 σχεδόν ώρες την ημέρα!

 Αυτός ο χρόνος αυξάνεται, καθώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα social media για να συνδεθούν με τους φίλους και την οικογένειά τους, να ενημερωθούν για τα τελευταία νέα, να ψυχαγωγηθούν αλλά και για να αντιμετωπίσουν την βαρεμάρα.

 Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές προτάσεις για να μειώσετε τον χρόνο που περνάτε στα social media, όπως να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις, να βάλετε όριο στον χρόνο που είστε online ή να κάνετε κάποια άλλη δραστηριότητα.

Από τις καλύτερες δραστηριότητες που θα σας κρατήσουν απασχολημένους και θα σας αποσπάσουν την προσοχή από τα social media είναι να μάθετε να παίζετε ένα νέο παιχνίδι!

skill toys benefits greece yo-yo_gr

Τα Skill toys (Παιχνίδια δεξιότητας) είναι παιχνίδια που απαιτούν δεξιότητα και εξάσκηση για να τα μάθει κάποιος και να τα χειριστεί καλά. Εξασκούν το μυαλό, γυμνάζουν εναλλακτικά το σώμα και βελτιώνουν την ψυχολογία.

Από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια δεξιότητας που προσφέρουν πολλά οφέλη στους παίκτες τους και μπορείς να τα έχεις παντού μαζί σου είναι το yo-yo, (Ελληνικά γιό-γιο) το kendama και το footbag.

Μερικά από αυτά τα οφέλη είναι τα εξής: 

Μαθαίνουν και αναπτύσσουν νέες δεξιότητες: Τα skill toys απαιτούν συγκέντρωση, συντονισμό, ισορροπία και άλλες δεξιότητες. Η εξάσκηση για να μάθετε να παίζετε με ένα παιχνίδι δεξιότητας θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε αυτές τις δεξιότητες.

 Βελτιώνουν τη συγκέντρωση και την προσοχή: Η μάθηση και η εκτέλεση νέων κινήσεων με ένα παιχνίδι δεξιότητας απαιτούν συγκέντρωση και προσοχή. Η εξάσκηση για να μάθετε ένα νέο trick θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε αυτές τις δεξιότητες.

 Μειώνουν το στρες και το άγχος: Η συγκέντρωση σε μια δραστηριότητα όπως το παιχνίδι με ένα skill toy μπορεί να σας βοηθήσει να ξεφύγετε από το στρες και το άγχος της καθημερινότητας.

 Είναι διασκεδαστικό και χαλαρωτικό: Το παιχνίδι με ένα skill toy μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να περάσετε ευχάριστα και να χαλαρώσετε.

 Είναι ένας κοινωνικός τρόπος να περάσετε χρόνο: Το παιχνίδι με ένα skill toy μπορεί να είναι ένας τρόπος για να περάσετε χρόνο με φίλους και οικογένεια. Μπορείτε να ανταγωνιστείτε ο ένας τον άλλον, να μάθετε ο ένας από τον άλλον ή απλώς να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον χρόνο σας μαζί.

Εάν ψάχνετε έναν τρόπο να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας, να μειώσετε το στρες και να διασκεδάσετε, το παιχνίδι με ένα skill toy είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Διαβάστε επίσης: Yo-yo: Το παιχνίδι που θα σε κάνει να χαμογελάσεις