Είναι πολλά τα σχεδόν 2,000$ (Περίπου 1671€ + shipping) για ένα Yo-Yo;…Όχι για αυτόν που πραγματικά θέλει ένα Steve Brown 888 της ΥοYo Factory και τελικά θα το αγοράσει.

Με το νέο boom του yo-yo, λόγω των social media, να κυριεύει τον πλανήτη (για μία ακόμη φορά) και την συνεχόμενη παραγωγή νέων μοντέλων, η αξία παλαιότερων yo-yo έχει εκτοξευτεί στο “χρηματιστήριο των Yo-Yos”.

Εκτός από τους παίχτες yo-yo υπάρχουν και παίχτες/συλλέκτες αλλά και αποκλειστικά συλλέκτες, που επιλέγουν να αγοράζουν 2 ή περισσότερα ίδια μοντέλα Yo-Yo και τα κρατάνε κλειστά στην συσκευασία τους για πιθανή μελλοντική πώληση σε ακριβότερη τιμή.

YoYoFactory 888  

Ειδικότερα αυτά που έχουν βγει σε περιορισμένο αριθμό (Limited edition) ή που έχουν συνδεθεί με κάποιον παίχτη ή πρωταθλητή του Yoyoing (Signature models)

Στην Ελλάδα, αν και δεν υπάρχουν πολλοί συλλέκτες, υπάρχουν στην χώρα προσωπικές συλλογές με κάποια από τα κορυφαία Yo-Yos της ιστορίας που αγοράστηκαν από το Yo-Yo.gr (ευχαριστούμε!) από το 2008 έως και σήμερα.

Πρόσφατα το μεγαλύτερο κομμάτι της προσωπικής μου συλλογής από μοντέλα της YoYojam, κλειστά στο κουτί τους, πουλήθηκε σε Ασιάτη συλλέκτη.

Συλλέκτες από διάφορα μέρη του κόσμου μου στέλνουν emails με ερωτήσεις σχετικά με yo-yos που πιθανόν να έχω για να κάνουν προσφορά και να τα αγοράσουν.

Με αυτή την αφορμή δημιουργήθηκε η κατηγορία 2nd hand Yo-Yos (PRE-OWNED) με καινούργια και μεταχειρισμένα Yo-Yos που ίσως μελλοντικά να προστεθούν και άλλα μοντέλα.

Ποιο είναι το καμάρι της δικής σου συλλογής; Πες μας στα σχόλια ή κάνε μας tag σε φωτό του στα social. (IG / FB)