Το κουλ είναι ενέργεια και ταξιδεύει μαζί μας στους αιώνες μέσα από ιστορίες και αντικείμενα που δημιούργησαν άνθρωποι στο παρελθόν.

Αυτή την φορά το βρήκα σε ένα ξεχασμένο κιβώτιο, σε μια μικρή συλλογή από yo-yos της θρυλικής YoYoJam.

Ποια ήταν η YoYoJam

Η YoYoJam ήταν μία πολύ διάσημη εταιρεία κατασκευής yo-yo στην Αμερική. Δημιουργήθηκε στις αρχές του 2000 από τον Dale Bell ως χόμπυ και από τότε μας πρόσφερε πάρα πολλά καλοσχεδιασμένα yo-yos.

Η εταιρεία είχε μια ομάδα παιχτών που λεγόντουσαν Team YoYoJam (με πολλούς παίχτες να χορηγούνται από την YoYoJam) όπως οι André Boulay, Rei Iwakura, Ben Conde και άλλοι.

Η YoYoJam είναι επίσης ξακουστή για την δημιουργία “signature series” yo-yos… Πλησίαζε τους παίκτες και άκουγε τις ιδέες τους για το τι είναι αυτό που κάνει ένα καλό yo-yo και μετά σχεδίαζε και δημιουργούσε πολύ καλά yo-yos.

Επίσης δημιούργησε μια σειρά από καινοτομίες, όπως το σύστημα ανταπόκρισης o-ring.

 

Το Meteor, signature yo-yo του Hiroyuki “Mickey” Suzuki όταν το διέθετε το Walmart

   

Για πολλά χρόνια και μέχρι και το 2007, είδε πολλά μοντέλα της να χρησιμοποιούνται στον Εθνικό (USA) αλλά και στον Παγκόσμιο διαγωνισμό yo-yo.

Με την έλευση των μεταλλικών yo-yo όπως η σειρά 888 της YoYoFactory και με νέες εταιρείες να μπαίνουν στην αγορά, τα προϊόντα της εταιρείας άρχισαν σταδιακά να χρησιμοποιούνται λιγότερο σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Στις 17 Δεκεμβρίου του 2015 η YoYoJam ανακοίνωσε στην σελίδα τους στο facebook πως στο τέλος του 2015 η εταιρεία θα έκλεινε εξαιτίας των προβλημάτων υγείας του ιδρυτή της Dale Bell. Στις 30 Δεκεμβρίου του 2015 έκλεισε και επίσημα.

 

‘Οσοι τυχεροί αποκτήσαμε ένα Dark Magic ή κάποιο άλλο κομμάτι της θρυλικής αυτής εταιρείας θα είμαστε πάντα χαρούμενοι να κάνουμε ένα throw και να αναπολούμε το ανέμελο yoyoing του André Boulay μέσα από την σειρά tutorials της EXPERT VILLAGE στο YouTube.

   

Είχες ποτέ yo-yo της YoYoJam; Ποιο είναι το αγαπημένο σου;

ΥΓ Θα γίνει update εδώ, κάποια θα είναι διαθέσιμα για αγορά.

 

Update: Διαθέσιμα για αγορά, όλα στην ίδια συμβολική τιμή (50€ + τα έξοδα αποστολής) Πληροφορίες με μήνυμα στο info@yo-yo.gr ή με dm στο instagram

Update: Πουλήθηκαν όλα. 2 μοντέλα και άλλα pre-owned yo-yos δες εδώ: Pre-owned Yo-Yos