Το κορδόνι στα σύγχρονα yo-yos δεν τυλίγεται όπως στα παλιά. Εκείνα απλά τα τύλιγες γύρω-γύρω μέχρι να μαζευτεί ολόκληρο αλλά αυτό συνέβαινε γιατί είχαν μικρότερο κενό μιας και δεν είχαν ρουλεμάν αλλά έναν ξύλινο άξονα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να ξεκινήσεις ένα “νεκρό” yo-yo, που είναι πολύ πιο γρήγοροι, άνετοι και εντυπωσιακοί. Εδώ θα μάθεις τον βασικό τρόπο για beginner level.

Είναι χαλασμένο!

Παρέλαβες το καινούργιο σου yo-yo για αρχάριο και το ανοίγεις βιαστικά γιατί ανυπομονείς για το πρώτο σου throw! Όταν όμως προσπαθείς να μαζέψεις το string βλέπεις πως γλιστράει και γυρνάει γύρω-γύρω χωρίς να μαγκώνει για να τυλιχτεί. Όχι, δεν είναι χαλασμένο. Έχεις επιλέξει ένα yo-yo φτιαγμένο για μεγάλο spinning time! Για να το τυλίξεις πρέπει να κάνεις αυτό: How to wind a yo-yo (short video) Ο Γιώργος Αποστολίδης σου δείχνει πως τυλίγει το κορδόνι στο yo-yo.
Κάθε φορά που κάνεις ένα throw και όταν τυλίγεις το κορδόνι στο yo-yo, το string στρίβει, αποκτά tension και μοιάζει με μακαρονάδα! Υπάρχουν κόλπα για να το διορθώσεις, αλλά σαν αρχάριος το καλύτερο είναι κρατάς το yo-yo στο χέρι, να βγάζεις το κορδόνι από το δάχτυλο και να το αφήνεις να πέσει προς τα κάτω μέχρι να ξετυλιχτεί. Για να ξανακάνεις throw, πρώτα το τυλίγεις στο yo-yo και μετά το περνάς στο δάχτυλο.