To Yo-Yo.gr Crew & Friends μπήκε σε Street Mode και έκανε το πρώτο του meeting στον Βορρά κάτω από την στέγη του Street Mode Festival.

Οι καλύτεροι YoYοplayers της Ελλάδας, συναντήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, αυτοσχεδίασαν σε freestyles και δίδαξαν τους επισκέπτες τα πρώτα τους throws.

 

Ο Αριστείδης Βούλτσιος ( 2 x Greek National Champion) ανέβηκε στο CU stage και παρουσίασε στο κοινό το σύγχρονο yo-yo, το κλασσικό παιχνίδι που πλέον έχει ρουλεμάν (δεν επιστρέφει εύκολα στο χέρι, θέλει κόλπο ) και μπορείς να κάνεις χιλιάδες, σούπερ εντυπωσιακά tricks!

Τι είναι το Yo-Yo

Το yo-yo είναι αρχαίο Ελληνικό παιχνίδι, το δεύτερο αρχαιότερο μετά την κούκλα και στην σύγχρονη μορφή είναι ένα θεαματικό άθλημα επιδεξιότητας, που συνδυάζεται με την μουσική.

Έχει γίνει πολύ γνωστό χάρη στους διαγωνισμούς που διοργανόνωνται σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας!

Στον πρόσφατο Παγκόσμιο διαγωνισμό του 2019, οι συμμετοχές των παικτών από όλο τον κόσμο (περισσότερες από 20 χώρες) που έλαβαν μέρος, ξεπέρασαν τις 300.

Εκτός όμως από το αγωνιστικό κομμάτι, είναι μια μορφή προσωπικής έκφρασης που σου επιτρέπει να αυτοσχεδιάσεις, ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική παίζοντας για να διασκεδάσεις ή να χαλαρώσεις μετά το σχολείο ή την δουλειά.

Πολλοί παίχτες το χρησιμοποιούν ως εργαλείο για να αναπτύξουν δεξιότητες πχ ταχύτητα και ακρίβεια, που τους είναι χρήσιμες στο παίξιμο κάποιου μουσικού οργάνου ή σε αθλήματα ενώ πολλοί ξεκινούν να ασχολούνται με το yoyoing για να μειώσουν το άγχος, να έχουν να κάνουν κάτι για να μην βαριούνται ή ακόμη και για να κόψουν το τσιγάρο. (Ναι, δουλεύει!)

Τι κερδίζεις από το YoYoing

Τα οφέλη του σύγχρονου Yo-Yo είναι πολλά και όσο παίζεις θα ανακαλύπτεις και άλλα.

Βοηθάει στην συγκέντρωση, στον συγχρονισμό χεριού-ματιού, στην ταχύτητα σκέψης στην λήψη αποφάσεων, στο να μάθεις να βάζεις στόχους και να τους πετυχαίνεις, να μην τα παρατάς, να συνεχίζεις να μαθαίνεις, να θυμάσαι να διασκεδάζεις!

Σημαντικό είναι πως σε “ξεκολλάει” από τις οθόνες, κερδίζεις αυτοπεποίθηση και σε κάνει πιο κοινωνικό.

Το Yo-Yo στην Ελλάδα

Η Ελληνική κοινότητα είναι μία από τις πιο φιλικές, αν παίζεις με yo-yo αυτό είναι αρκετό για να σε συμπαθήσουμε!

Διοργανώνουμε yoyo meetings και συναντιόμαστε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, κάνουμε workshops (δωρεάν μαθήματα) και demo freestyles.

Το μεγαλύτερο γεγονός (και το πιο διασκεδαστικό!) της κοινότητας μας είναι ο Πανελλήνιος διαγωνισμός.

Αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις και εσύ το yoyoing, τσέκαρε τα Yo-Yos για αρχάριους.

ΥΓ Ο Έλληνας πρωταθλητής, στο τέλος του Οκτώβρη, θα διαγωνιστεί στην κατηγορία 1A Open International στον CEYY (Spanish YoYo Nationals) Καλή επιτυχία!