Οι καλύτεροι των καλύτερων για φέτος συγκεντρώθηκαν 7 με 10 Αυγούστου στο Cleveland του Ohio Αμερικής όπου διεξήχθη ο φετινός παγκόσμιος διαγωνισμός Yo-Yo, το μεγαλύτερο αγωνιστικό γεγονός της χρονιάς για την κοινότητα του yoyoing.

Οι συμμετοχές των παικτών από όλο τον κόσμο (περισότερες από 20 χώρες) που έλαβαν μέρος, ξεπέρασαν τις 300.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ένας παγκόσμιος διαγωνισμός πραγματοποιήθκε σε αυτή την πόλη. Τα έσοδα για το Bορειοανατολικό Ohio από την διεξαγωγή του διαγωνισμού προβλέπεται να ξεπεράσουν τις $750.000

Το Yo-Yo έχει διάφορα στυλ παιχνιδιού και στο αγωνιστικό κομμάτι υπάρχουν πέντε κύριες κατηγορίες (Championship Divisions) από 1Α έως 5Α και η AP (καλλιτεχνική/artistic performance).

Διαχωρίζονται ανάλογα με τον αριθμό και τον τύπο του Yo-Yo που χρησιμοποιούν. Ο νικητής κάθε κατηγορίας κερδίζει τον τίτλο Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

1A – String Trick Freestyle με ένα Long-Spinning Yo-Yo 2A – Looping Trick Freestyle με δύο Responsive Yo-Yos 3A – String Trick Freestyle με δύο Long-Spinning Yo-Yos 4A – Freestyle με Off String Yo-Yo(s) 5A – Freestyle με Counter-Weight Yo-Yo(s) AP – Art & Performance Division

Επίσης υπάρχουν οι κατηγορίες Γυναικών όπου μπορεί η παίχτρια να επιλέξει όποιο από τα παραπάνω play style προτιμά και να παρουσιάσει ένα freestyle 2 λεπτών και η κατηγορία για ενήλικες άνω των 40 ετών, επίσης με freestyle 2 λεπτών και επιλογή του play style. ( Non-Championship Divisions )

Αποτελέσματα

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 Gentry Stein έκανε το come back στο θρόνο του βασιλιά του Yo-Yo για το 2019 στην κατηγορία (1Α) με πολύ μικρή πάντως διαφορά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2018, επίσης Αμερικάνο, Evan Nagao.

Τεράστια επιτυχία για την ομάδα της YYF που είδε δύο αθλητές της να κατακτούν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα. Στην τρίτη θέση ο Ιάπωνας Yuki Nishisako με επίσης πολύ εντυπωσιακό freestyle.

Από τους Ευρωπαιους παίκτες, μοναδική συμμετοχή στον τελικό, ο Michael MALÍK (Czech Republic) που κατέκτησε την 16η θέση.

Στις πρώτες θέσεις των 2Α, 3Α, 4Α και 5Α αντίστοιχα οι Takamura Yamamoto, Hajime Miura, Rei Iwakura και Hideo Ishida

Στην AP νικητής ήταν ο 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Shu Takada (Japan)

Στην κατηγορία women αλλά και Over 40 για yoyoplayers άνω των 40.Στις γυναίκες η Betty GALLEGOS (Mexico) πήρε την πρώτη θέση ενώ στην κατηγορία Άνω των 40 ο Takahiko HASEGAWA (Japan)

Στα Video: : 1 Gentry STEIN (United States), 2 Evan NAGAO (United States) 3 Yuki NISHISAKO (Japan) : 1 Takuma YAMAMOTO (Japan) : 1 Hajime MIURA (Japan) : Rei IWAKURA (Japan) : Hideo ISHIDA (Japan) AP Final Grand Prix & Artistic Award: Shu Takada