Όταν δεν έχεις την δυνατότητα να είσαι σε ένα workshop ή αν δεν έχεις κάποιον φίλο να σου δείξει, τα videos είναι η καλύτερη λύση για να μάθεις τα βασικά αλλά και τα πιο δύσκολα κόλπα.

Παλιά (στο Τέξας), πριν το Youtube δηλαδή, είχαμε το Sector Y, όπου το διάστημα 1999 – 2003 μπορούσες να βρεις τα tricks σχεδιασμένα αλλά και να τα κατεβάσεις στον υπολογιστή σου.

Μετά ήρθε το αθάνατο Dark Magic από την YoYoJam (κάποιος fan εδώ;) και ο κ. Andre Boulay βοήθησε με τα video του στο κανάλι expertvillage στο Youtube το 2008 να γίνει ένα μεγάλο μπαμ στην διάδοση του yoyoing.

Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα για έναν νέο παίχτη να μάθει τα βασικά και να προχωρήσει…

Το YoYoing μοιάζει με την μουσική. Μόλις μάθεις τα βασικά elements, όπως με τις νότες, μπορείς να αρχίσεις να αυτοσχεδιάζεις. Εκεί ξεκινά και η αληθινή διασκέδαση!

Για να φτάσεις σε αυτό το σημείο πιο εύκολα, συγκεντρώσαμε τα καλύτερα μέρη στο internet που μπορείς με λίγα κλικ να βρεις αυτό ακριβώς που ψάχνεις.

Το μυστικό είναι η υπομονή και η επανάληψη. Επίσης ο κανόνας είναι πως, όσο πιο αργά κάνεις κάτι, τόσο πιο γρήγορα τελικά το μαθαίνει το μυαλό και το σώμα. Καλή διασκέδαση!

YoYoexpert

YoYoTricks

Duncan

Rethinkyoyo

Highspeedyoyo

+1 YoYoFactory

+1 YouTube List (Easy to Difficult)

Pro Tip: Με μια αναζήτηση στο Google για “video speed controller” θα μπορέσεις να παρακολουθείς τα video στην ταχύτητα που είναι καλύτερη για σένα.

Από που μαθαίνεις νέα κόλπα; Γράψε μας στα σχόλια.

keep spinning